PROUD - Platforma pro rovnoprávnost, uznání a diverzitu

PROUD - Platforma pro rovnoprávnost, uznání a diverzitu

platforma pro
rovnoprávnost,
uznání a diverzitu

logo
  • Logo ILGA Europe
  • Logo Open Society Foundations
  • Logo Velvyslanectví USA v Praze
  • Logo LUSH Fresh Handmade Cosmetics

Někdo má i v pokročilém věku sílu a chuť k aktivnímu životu, jiný potřebuje trochu povzbudit, aby takovou sílu a chuť v sobě našel.  Projekt SENSEN (Senzační senior) Nadace Charty 77 / Konto bariéry dává ve svých programech prostor činorodým seniorům. Nyní začíná mapovat možnost zapojení LGBT seniorů.

SENSEN organizuje akce a projekty jako je Národní knihovna nebo Druhý život dětské knihy, při kterých spolupracuje se seniory, kteří tak mohou inspirovat i své další vrstevníky.  Nabízí také různé poradny v oblasti bezpečnosti a medicíny a vytváří síť klubů SENSEN po celé republice. 

PROUD zjišťuje situaci LGBT seniorů v ČR a snaží se hledat cesty, jak s tématy spojenými se stárnutím LGBT osob pracovat. Protože je nám přístup SENSEN blízký, rádi bychom s projektem SENSEN spolupracovali. Na schůzce s manažerkou projektu Dagmar Kuncovou jsme hovořili například o možnosti propagace činnosti SENSEN mezi LGBT seniory, zapojení seniorského programu PROUDu do klubů SENSEN, účasti LGBT lidí v dobrovolnických programech seniorských zařízeních.

Navíc SENSEN předává každý rok cenu seniorům, kteří něco významného dokázali. Máte nějaké nápady na nominaci šikovných seniorů a seniorek z LGBT komunity? Pište na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. nebo This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

FASHION NEWS
FaLang translation system by Faboba