PROUD - Platforma pro rovnoprávnost, uznání a diverzitu

PROUD - Platforma pro rovnoprávnost, uznání a diverzitu

platforma pro
rovnoprávnost,
uznání a diverzitu

logo
  • Logo ILGA Europe
  • Logo Open Society Foundations
  • Logo Velvyslanectví USA v Praze
  • Logo LUSH Fresh Handmade Cosmetics

11878866 404028303121698 1326770727460006213 o

Je to jen něco více než měsíc, kdy se Praha halila celý jeden týden do barev duhy. Ano, řeč je o týdenním festivalu nejrůznějších kulturních a společenských akcí, o Prague Pride. Stejně jako v předchozích letech, i letos byl PROUD vidět nejen v sobotním průvodu, ale také coby pořadatel své vlastní debaty na téma Bisexualita, která se uskutečnila v rámci celé série úterních debat POD PROUDem.

Air Jordan

Café v lese, které se stalo již tradičním místem těchto večerů, bylo opět zaplněno do posledního místa a většina posluchačů zůstala dlouho po skončení debaty. Naše zástupce jste ale mohli osobně potkat také na dalších diskusích, zejména jako zástupce odborníků a znalců jednotlivých témat, které si pravidelně zvou nejen jiné organizace, ale také zástupci médií.

Na co se hateři zaměřují nejvíce a co je také pomyslným vrcholem celého týdne pro většinovou veřejnost, je sobotní průvod. PROUD, stejně jako v předešlých letech, vyrazil do průvodu v tyrkysových barvách kampaně „Různé rodiny, stejná práva“ v čele Kočárkové jízdy. Ta se stala již tradiční součástí průvodu a rok od roku se k ní připojuje více našich fanoušků. Letos jsme přímo v průvodu poskytli několik rozhovorů o aktuální situaci. Zejména pak o nečinnosti našich poslanců, kteří se novelou zákona o registrovaném partnerství, jež by významně ulehčila životu stejnopohlavním rodinám, ještě ani nezačali zabývat.

Následný odpolední program na Letné se nesl v duchu focení se v našem fotostánku. Spousta z vás toho využila a připojila se tak ke známým osobnostem, jež nás navštívili a nechali se s námi vyfotografovat. Těší nás, že se zájem o naše aktivity setkává s pozitivní odezvou nejen u LGBT komunity, ale také u většinové společnosti. Stále častěji se setkáváme s podporou ze stran různopohlavních rodin, které nám fandí, což je jen potvrzením našeho snažení.

Ještě jednou tedy velké díky pořadatelům Prague Pride a všem, kteří se s námi během celého PRIDE týdne setkali.

 

FaLang translation system by Faboba