PROUD - Platforma pro rovnoprávnost, uznání a diverzitu

PROUD - Platforma pro rovnoprávnost, uznání a diverzitu

platforma pro
rovnoprávnost,
uznání a diverzitu

logo
  • Logo ILGA Europe
  • Logo Open Society Foundations
  • Logo Velvyslanectví USA v Praze
  • Logo LUSH Fresh Handmade Cosmetics

Situace se v Rusku pro gaye a lesby, jakož i celou LGBT+ minoritu, v celonárodním měřítku zhoršuje. Přijetí federálního zákona proti „homosexuální propagandě“ v roce 2013 sklízí své ovoce. Oběť nedávného útoku utrpěla otřes mozku a skončila v nemocnici. Její ústa byla natolik poraněná, že jí je museli zašívat. Informoval o tom Gaytimes.co.uk.

Air Force 1 Sage Low


Podle informací, které ruským médiím poskytla Alina, kamarádka oběti Jekatěriny, si domnělý lesbický pár vyhlédl gang sedmi mužů. Dívky se 9. prosince se skupinou přátel procházely po petrohradské třídě Ligovský Prospekt (Лиговский проспект). Nejprve se staly terčem homofobních urážek. „Jste lesby?!,“ ptali se jich útočníci.
Situace se náhle vyhrotila poté, co je muži začali atakovat, a chtít po nich peníze. „Co máte v kapsách?,“ ptali se jich. Jedna z dívek si všimla nejbližší kavárny, kde se pokusila vyhledat pomoc. Gang jim nicméně zatarasil cestu. Jekatěrina, která momentálně leží v nemocnici s otřesem mozku a těžce poraněnými ústy, se proti nim pokusila použít pepřový sprej, a to se jí stalo osudným.

Tři ze sedmi mužů byli později zadrženi ruskou policií a nyní čelí podezření z trestného činu z těžkého ublížení na zdraví, za což jim hrozí až 7 let vězení. Ačkoliv se pachatelé doznali, že důvodem jejich počínání byla domnělá sexuální orientace poškozených, nebude to kvůli absenci zákonů proti anti-LGBT+ motivované trestné činnosti považováno za přitěžující okolnost.

Jan Fiala

https://www.gaytimes.co.uk/community/130628/russian-girl-hospitalised-after-horrific-homophobic-attack-from-seven-men/?fbclid=IwAR2rrfiNwUMQzyQbJ64WPryTNUDzmxkE3YvVze34TfhMmjdfijsyWYtUsAk

FaLang translation system by Faboba