PROUD - Platforma pro rovnoprávnost, uznání a diverzitu

• Logo Open Society Foundations
  • Logo Velvyslanectví USA v Praze
  • Logo LUSH Fresh Handmade Cosmetics

Ctíme svobodu slova a právo každého ve svobodné zemi vyjadřovat svobodně své názory. Svoboda jednotlivce však končí tam, kde začíná svoboda druhého. Ohrazujeme se proto proti výrokům vicekancléře Petra Hájka, které gaye a lesby, trans- a bisexuální osoby otevřeně ponižují. Zároveň vyjadřujeme hluboké znepokojení nad tím, že se prezident republiky od těchto výroků, které pod závojem „neutrálních“ slov nepřímo nabádají k nenávisti, nedistancoval.

TZ 8. 8. 2011

Velice si vážíme veřejné podpory Prague Pride ze strany politických stran, jednotlivých politiků a političek a ambasád mnoha zemí. Obzvláště bychom chtěli vyjádřit ocenění za podporu primátorovi Bohuslavu Svobodovi a starostovi Městské části Praha 1 Oldřichu Lomeckému. Těší nás také podpora ze strany veřejnosti.

Jako sdružení se chceme zasazovat o podporu rodinných hodnot. Pro naplňování těchto hodnot je však podle našeho názoru rozhodující vzájemná podpora, úcta, láska a respekt v partnerském soužití, nikoli to, zda se jedná o vztah mezi osobami opačného či stejného pohlaví nebo to, zda se tento vztah nazývá manželstvím či registrovaným partnerstvím. Rodinu a rodinné hodnoty nemůže jakýkoliv festival či průvod ani v nejmenším ohrozit. Naopak věříme, že festival Prague Pride, stejně jako veřejná diskuse, budou ukázkou respektu k lidem s jinou než heterosexuální orientací a identitou a podporou rozmanitosti u nás.

Vyjadřujeme podporu občanskému sdružení Prague Pride, které je pořadatelem stejnojmenného festivalu. Podporujeme Prague Pride a doufáme, že se s vámi uvidíme v průvodu 13. 8. ve 13 hodin na Náměstí republiky v Praze.

FaLang translation system by Faboba